Maag en darmklachten

Maag- en darmklachten komen veel voor in Nederland. Omdat je eten elke dag door je maag en darmen gaat, speelt voeding een cruciale rol bij de behandeling van deze ziekten.

Al je eten passeert je maag en je darmen. Geen wonder dat je met je voeding je maag- en darmklachten kunt verbeteren én verslechteren.

Maar hoe bepaal je wat goed is voor jouw lijf? Er is al veel onderzoek gedaan naar de rol van voeding bij bijvoorbeeld een spastische darm, obstipatie of coeliakie. Toch is de aanpak bij alle maag- en darmziekten anders. En je voeding dus ook!

Ieder mens is anders

Daarnaast is ook ieder mens anders. Afhankelijk van je leefstijl, leeftijd en persoonlijke situatie heeft jouw lijf andere behoeften dan dat van een ander. Deze behoeften zijn heel persoonlijk en van belang voor het slagen van je behandeling.

Hoe zorg je er nu voor dat jouw dagelijkse voeding past bij jouw ziekte? Dat is niet eenvoudig. Daar heb je uitgebreide voedingskennis, medische kennis en een flinke portie ervaring voor nodig! De diëtist is de aangewezen persoon om je hierbij te helpen.

DIËTISTENPRAKTIJK ROMY NIJSSEN

06 21 39 68 02

Powered by Total Progress