Voeding en hart- en vaatziekten

Hart- en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer 1 in de westerse wereld. Gezonde voeding is één van de belangrijkste factoren waarmee jij het verloop van deze ziekten kunt beïnvloeden.

Je voeding beïnvloedt namelijk je bloeddruk, je cholesterolgehalte en je gewicht. Dit zijn allemaal factoren die effect hebben op de conditie van je hart- en bloedvaten.

Maar hoe bepaal je wat goed is voor jouw lijf? Daar is veel onderzoek naar gedaan. Zo weten we dat bij hart- en vaatziekten vooral zout, vet en je energie-inname van invloed zijn. Verder is de rol van een gezond gewicht en een volwaardige voeding niet te onderschatten.

Ieder mens is anders

Ieder mens is echter anders. Afhankelijk van je leefstijl, leeftijd en medische situatie kan jouw lijf andere behoeften hebben dan dat van een ander. Deze behoeften zijn persoonlijk en veranderen ook nog eens per levensfase.

Hoe zorg je er nu voor dat jouw dagelijkse voeding past bij jouw ziekte? Dat is niet eenvoudig. Daar heb je uitgebreide voedingskennis, medische kennis en een flinke portie ervaring voor nodig! De diëtist is de aangewezen persoon om je hierbij te helpen.

DIËTISTENPRAKTIJK ROMY NIJSSEN

06 21 39 68 02

Powered by Total Progress